Takimi me Publikun për prezantimin e Projektit të Mirëmbajtjes dhe Sigurisë Rrugore Bazuar në Rezultate

 

Takimi me Publikun për prezantimin e Projektit të Mirëmbajtjes dhe Sigurisë Rrugore Bazuar në Rezultate

 

Me datë 11 Maj në qytetin e Vlorës, në prani të Ministrit të Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë Z. Damian Gjiknuri dhe Drejtorit të Përgjithshëm të Autoritetit Rrugor Shqiptar Z.Afrim Qëndro u mbajt takimi me Publikun për prezantimin e Projektit të Mirëmbajtjes dhe Sigurisë Rrugore Bazuar në Rezultate për kontratën D.

Në këtë kontratë përfshihen këto segmente rrugore:

 1. Mallakastër – Kakavijë
 2. Fier – Kufi Tepelenë
 3. Tepelenë – Vlorë
 4. Pusi i Mesinit – Sarandë
 5. Levan – Vlorë
 6. Shkozet – Plepa
 7. Ura e Kranesë – Konispol
 8. Sarandë – K/Qafë Muzinë

Në total, kontrata D përfshin mirëmbajtjen e350.66 km për një periudhë kohore 5 vjecare.

Objektivat e projektit jane:

 1. Të ruaje kushtet e rrjetit të rrugëve parësore dhe parësore-dytësore me anë të mirëmbajtjes periodike dhe rutinë
 2. Te përmisojë sigurinë e rrjetit rrugor
 3. Të fuqizoje praktikat e qëndrueshme dhe efikase të menaxhimit të aseteve rrugore e të sigurisë në përfitim të rrugës

 

Laç – Llogaridhënia Publike

Me datë 8 Maj në qytetin e Laçit u mbajt takimi i rradhës i llogaridhënies publike të kryesura nga Kryeministri i Shqipërisë Z. Edi Rama, Ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë Znj. Lindita Nikolli, Zv. Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Z. Artan Shkreli, Znj. Elisa Spiropali dhe Drejtori i Përgjithshëm i Autoritetit Rrugor Shqiptar Z. Afrim Qëndro.

Gjatë fjalës së tij,  Drejtori i Përgjithshëm i Autoritetit Rrugor Z. Afrim Qëndro prezantoi realizimin e katër projekteve të cilët pritet të përfundojnë brenda këtij viti dhe që ndikojnë pozitivisht në sigurine rrugore, në lehtësimin e qarkullimit të përdoruesve të rrugëve dhe përmirësimin e jetesës të banorëve të zonës përreth dhe jo vetëm.

Objektet që parashikohen të mbyllen brenda këtij viti janë:

 1. Ndërtim nyja lidhëse e rrugës Milot-Lezhë, Rrëshen, Thumanë, kontratë që është lidhur në vitin 2011
 2. Përmisimi i shtresave rrugore dhe i sinjalistikës segmenti Fushë Krujë – Thumanë (shtesë punimesh), kontratë e lidhur në vitin 2017
 3. Ndërtim Mbrojtja nga lumi km 9+500 rruga e Re Milot – Skuraj, kontrata e së cilës është lidhur në vitin 2017
 4. Ndërtim rruga Milot-F.Krujë (dublim i superstradës) Loti 3 (sinjalistikë rrugore) kontrata e së cilës është lidhur në korrik të 2010

Gjithashtu gjatë vitit 2018 nga Autoriteti Rrugor Shqiptar pritet të filloje zbatimi i tre projekteve:

 1. Përfundim i Punimeve të mbetura dhe plotësimi me rrugë dytësore nyja Milot
 2. Vendosja e mbikalimeve në segmentin rrugor Thumanë – Milot dhe Kukës – Morinë
 3. Qarku Lezhë është përfitues edhe nga ivestimi: Përmisimi, rifreskimi i sinjalistikës vertikale/horizontale në akset kombëtare dhe përmisim të sigurisë rrugore në akset e rajonit Verior.