Takimi me Publikun për prezantimin e Projektit të Mirëmbajtjes dhe Sigurisë Rrugore Bazuar në Rezultate

 

Takimi me Publikun për prezantimin e Projektit të Mirëmbajtjes dhe Sigurisë Rrugore Bazuar në Rezultate

 

Me datë 11 Maj në qytetin e Vlorës, në prani të Ministrit të Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë Z. Damian Gjiknuri dhe Drejtorit të Përgjithshëm të Autoritetit Rrugor Shqiptar Z.Afrim Qëndro u mbajt takimi me Publikun për prezantimin e Projektit të Mirëmbajtjes dhe Sigurisë Rrugore Bazuar në Rezultate për kontratën D.

Në këtë kontratë përfshihen këto segmente rrugore:

 1. Mallakastër – Kakavijë
 2. Fier – Kufi Tepelenë
 3. Tepelenë – Vlorë
 4. Pusi i Mesinit – Sarandë
 5. Levan – Vlorë
 6. Shkozet – Plepa
 7. Ura e Kranesë – Konispol
 8. Sarandë – K/Qafë Muzinë

Në total, kontrata D përfshin mirëmbajtjen e350.66 km për një periudhë kohore 5 vjecare.

Objektivat e projektit jane:

 1. Të ruaje kushtet e rrjetit të rrugëve parësore dhe parësore-dytësore me anë të mirëmbajtjes periodike dhe rutinë
 2. Te përmisojë sigurinë e rrjetit rrugor
 3. Të fuqizoje praktikat e qëndrueshme dhe efikase të menaxhimit të aseteve rrugore e të sigurisë në përfitim të rrugës